Akupunktur
HVAD ER DET.

Akupunktur
Er en metode til at tilskynde kroppen til at fremme naturlige heling og forbedre kroppens funktion. den klassiske kinesiske forklaring er, at kanaler af energi løb i regelmæssige mønstre gennem kroppen og på dens overflade.

Disse energi kanaler, kaldet meridianer, er som floder, der løber gennem kroppen for at overrisle og nære vævene. En blokering i bevægelsen af disse energi er som en dæmning, der så blokere for andre energier. de meridianer kan påvirkes ved påvirkning af de akupunkturpunkter der er i det område, akupunktur2akupunktur nåle fjerne blokeringen og forhindringer som er opstået op i kroppen, og genetablere den regelmæssige strøm gennem meridianerne. akupunktur behandlinger kan derfor hjælpe kroppens indre organer til at korrigere ubalancer i deres fordøjelse, absorption og energi produktions aktiviteter, og i cirkulationen af deres energi gennem meridianerne.

Den moderne videnskabelige forklaring er, ved at sætte nåle i akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at frigive kemikalier i musklerne, rygmarv og hjerne. disse kemikalier vil enten ændre oplevelsen af smerte, eller de vil udløse frigivelse af andre kemikalier og hormoner, der påvirker kroppens egen interne reguleringssystem. den forbedrede energi og biokemiske balance produceret af akupunktur resultater at stimulere kroppens naturlige helbredende evner, og fremme fysisk og psykisk velvære, akupunktur kan også bruges til at stimulere visse områder af sindet, så ens trang til stimulanser sættes drastisk ned, dette bruges til rygestop og til afvænning af bruger af euforiserende stoffer, (jeg udføre ikke stofafvænnings behandling på min klinik), ryge stop udføres.

Hvor mange behandlinger skal jeg bruge ?
Antallet af behandlinger er forskellig fra person til person. Så det er ikke noget jeg kan sætte tal på nu, det afhænger af mange ting, typen af behandling, og hvad det er der skal behandles, men normalt er det sådan, at akut opstået smerte, normalt skal have en korter behandling, end kroniske smerter, der har været en del af livet længe.
Der vil være en samtale ved første møde, for at belyse hvad det er der skal behandles, og om der er nogen viden om hvorfor smerten er opstået, det kan være en gammel skade, der giver smerter mange år efter skaden er sket, jeg vil her spøger ind til de ting, der vil være relevante for behandlingen.

Er der nogen bivirkninger ved behandlingen?
Normalt ikke. eftersom det handler om energi der omdirigeres i kroppen, og er de interne kemikalier og hormoner der stimuleres så helbredelse begynder at ske. Indimellem kan de oprindelige symptomer forværres i et par dage, eller andre generelle ændringer i appetit, søvn, tarm eller vandladning mønstre eller følelsesmæssige tilstand kan udløses. disse bør ikke give anledning til bekymring, da de simpelthen er et tegn på, at akupunktur er begyndt at arbejde. det er helt almindeligt at man efter de første en eller to behandlinger, at have en fornemmelse af dyb afslapning eller endda mild desorientering umiddelbart efter behandlingen. Disse passere inden for en kort tid, og aldrig har brug for noget mere end en smule hvile at overvinde.

ASPfinger-2Hvordan føleles det, gør det ondt?
Mennesker oplever akupunktur stikket forskelligt. De fleste patienter føler kun minimal smerte når nålen indsættes; nogle føler ingen smerter overhovedet. når nålen(e) er på plads, er der ingen smerte overhoved. akupunktur nåle er meget tynde og solide og er fremstillet af rustfrit stål. spidsen er glat og indføring gennem huden, er ikke så smertefuld som injektioner eller blodprøvetagning. Risikoen for sår og hudirritation er mindre end når der anvendes en hul nål. der bruges altid rene nye engangs nåle.

Skal jeg tro på Akupunktur før det virker?
Nej. Akupunktur er anvendt med succes på katte, hunde, heste og andre dyr. disse dyrepatienter hverken forstår eller tror på denne proces, og alligevel hjælper det dem med at få det bedre. en positiv holdning til velvære kan forstærke virkningerne af behandlingen, ligesom en negativ holdning kan hindre virkningen af akupunktur eller anden behandling. En neutral holdning  ( “Jeg ved ikke, om jeg virkelig tror på dette.”), Vil ikke blokere behandlingsresultater overhoved.

Er der nogen ting jeg skal holde mig fra, op til en behandling
Ja. For at øge værdien af en behandling, er følgende retningslinjer vigtige:

  • Spis ikke et usædvanligt stort måltid, umiddelbart før eller efter din behandling.
  • Du må ikke over motionere, engagere dig i seksuel aktivitet, eller forbrug af alkoholholdige drikkevarer inden for 6 timer før eller efter behandling.
  • Planlæg dine aktiviteter, så du efter behandlingen, kan få noget hvile, eller i det mindste ikke at arbejde fysisk hårdt. dette er især vigtigt for de første par besøg.
  • Fortsæt med at tage det receptpligtig medicin som anvist af din almindelige læge. Stofmisbrug (narkotika og alkohol) især i ugen før behandling, vil alvorligt forstyrre effektiviteten af akupunktur virkning.
  • Husk at skrive notater af, hvad din oplevelse er af behandlingen. dette er vigtigt for mig at vide hvordan det går, så de opfølgende behandlinger kan designes til at hjælpe dig så effektivt som muligt.

Akupunktur dækket af sygesikringen?
Ja, i sygesikring Danmark og mange andre sundhedsforsikringer, dækkes Akupunktur behandlinger, hvis man er i sygesikrings gruppe 1 – 2 – 5, er man i basis gruppen, er man ikke dækket ind af sin forsikring.

Behandleren skal være RAB (Registreret Alternativ Behandler) godkendt