Øreakupunkturs-skema

De punkter der bliver brugt ved Øreakupunktur.

Akupunktur er en af verdens ældste terapeutiske teknikker, der har sine rødder i det gamle Kina. Nogle af de ældste tekster af kinesisk medicin nævner akupunkturpunkter og massage teknikker specielt til øret. personer som havde øjne problemer, blev sølv eller guld øreringe undertiden ordineret i oldtiden til at give konstant healing stimulation ved punkter på øret, en praksis, der stadig udføres i nogle områder af verden, herunder dele af Europa. De gamle egyptere og grækere mente, at arbejdet med ørerne kan påvirke sundheden. Hippokrates, den græske far til medicin, nævnt et punkt på øret, der kunne blive opereret som en fødsel kontrolforanstaltning hos mænd. I Europa i middelalderen, læger ordineret kirurgi på et bestemt sted på øret for en tilstand kaldet iskias, som forårsager nerve smerter i hofter og lår.

ASPfinger-2I moderne tid, er auriculoterapi(øreakupunktur) blevet fremført af Paul Nogier i Frankrig. han begyndte sit arbejde og eksperimenter i 1950’erne, Nogier fastlagt en indviklet kort over punkter på øret, der svarer til de organer og processer i kroppen.Nogier mente, at øret er formet som en på hovedet humant foster, og de akupunkturpunkter på øret svarer til de kropsdele af fosteret form med øreflippen repræsenterer hovedet. Nogier teori, at ved at stimulere disse punkter på øret, vil de tilsvarende organer og kropslige processer stimuleres af nerveimpulser. Nogier teoretiseret også, at ved måling af elektriske impulser på huden af øret, kunne detekteres problemer i de indre organer, og derfor øreakupunktur kunne anvendes til at diagnosticere sygdomme. Nogier og mange tilhængere, herunder øre akupunktører i Amerika og Kina, foretaget videnskabelige eksperimenter i øreakupunktur, og viste nogle vigtige og overraskende resultater i både behandling og diagnosticering af tilstande.

Fordele

Auriculoterapi er en hurtig, billig metode til smertebehandling. Øre akupunktur bruges også som anæstesi under medicinske procedurer. Det bruges ofte til at hjælpe folk med at overvinde narkotika, tobak og alkohol afhængighed, og anvendes til behandling af kroniske sygdomme og sygdomme.

Øreakupunktur

Her vises de steder der bruges ved Øreakupunktur

Øreakupunktur beskrivelse

Efter en indledende undersøgelse og samtale, begynde behandling ved at kontrollere patientens ører nøje. Behandlere kan palpere (føler) ørerne med hænderne, og kontrollere for eventuelle uregelmæssigheder eller smertefulde pletter. De kan kontrollere for pletter, der er ufølsom eller følelsesløs ved hjælp kolde eller varme nåle på øret. De kan også stole på elektriske apparater, der måler hudens modstand ved punkter på øret.

Flere teknikker kan anvendes under auriculoterapi. Akupunktur nåle er typisk ekstremt tynd. Mere end én nål kan anvendes på en gang, indsat dybt, eller bare prikkes lidt langs konturerne af øret. På nogle punkter kan nåle være vredet eller skrå at skabe flere helbredende virkninger. Nåle kan efterlades i fra et par minutter til en halv time eller mere.

Auriculotherapists kan anvende permanente pressen nåle. Disse små, tack-formede nåle kan være fastgjort til øret med et smalt bånd af tape i flere dage eller uger. De anvendes til forhold, der kan kræve konstant stimulation til akupunktur punkter på øret, såsom afhængighed, kroniske (langvarige) infektioner og andre helbredsproblemer.

Flere metoder inden for øreakupunktur

Nogle øreakupunktur praktisere også elektro akupunktur, som benytter elektriske apparater til at sende små elektriske strømme ind i øret eller gennem legemet. Elektro akupunktur bruges til forhold såsom lammelser eller nerveskader i kroppen, narkotika og alkohol afhængighed, og kroniske smerter. øreakupunkturen kan også anvende blødning, som fjerner en eller to dråber blod på bestemte punkter på øret. Blødning bruges til sundhedsproblemer såsom forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, eller hjertesygdomme.

Forholdsregler
Øreakupunktur, ligesom alle akupunktur, bør ikke udføres på svage eller udmattede patienter, og heller ikke på dem, der er meget sultne eller lige har spist et måltid eller drukket alkohol. øreakupunktur bør ikke udføres på gravide kvinder i løbet af de første seks måneder af graviditeten, og bagefter kun på meget bestemte punkter på øret for smerter kontrol. øreakupunktur anbefales ikke til børn under syv år, og bør udføres med forsigtighed på de ældre. Øreakupunktur skal undgås af dem med anæmi (lavt antal røde blodlegemer mængde i blodet). Patienter med nervøse betingelser bør være grundigt afslappet og forberedt inden behandlingen. For folk, der finder akupunktur ubehagelig, kan øre massage og akupunkpres være at foretrække frem for behandling med nåle.

Bivirkninger

Nogle patienter kan opleve ubehagelige bivirkninger under eller efter akupunktur. Bivirkninger, der kan opstå efter behandling omfatter besvimelse, svimmelhed, kvalme, følelsesløshed, hovedpine, svedeture, eller skarpe smerter i hele kroppen. Disse reaktioner kan skyldes angst eller fordi akupunktur nåle indsat for dybt eller i det forkerte område. Bivirkninger kan afhjælpes ved at fjerne nålene og tillader patienten at ligge ned under tilsyn. Nogle bivirkninger, der opstår under behandlingen, såsom hedeture, øget puls og midlertidigt forhøjede symptomer, der anses for normalt og forsvinder normalt hurtigt.